Et beni nedir? Et beni neden çıkar?

11-04-2021 00:21

   Et benleri derimizin üstündeki küçük fazlalıklardır, derinin altında kökleri bulunmaz. Hem erkeklerde hem kadınlarda yaygın bir şekilde görülürler ve zararsızlardır. Özellikle 50li yaşlarda ortaya çıktığı çokça görülür. Et benleri bulaşıcı değildir. Renk, şekil ve ebat olarak kişiden kişiye farklılık gösterirler. 5cm’ye kadar büyüyenleri vardır. Özellikler derinin katlanma yaptığı boyun, koltukaltı, meme altı, kasık vb bölgelerde oluşurlar. Kalça ve göz kapağında da ortaya çıkabilirler. Görünümleri siğilleri andırabilir ancak siğillere göre daha yumuşak dokulu, sarkık bir yapıdadırlar. 

   Et benlerinin neden oluştuğu hala kesin olarak bilinmemektedir. Genetik yatkınlığın sebep olabileceği düşünülmektedir. Ayrıca şeker hastalığı olarak bilinen diabet hastalığıyla et benlerinin oluşumu arasında doğrudan korelasyon görülmektedir. Benzer şekilde hamilelik gibi ani hormonal değişikler sonucu da et benlerinin ortaya çıktığı görülmektedir.


·Fazla kiloluysanız

·Hamileyseniz

·Aile üyelerinizde et beni varsa

·Tip 2 Diabetikseniz

Vücudunuzda et beni oluşumu muhtemeldir.


Et beni nasıl düşürülür?

   

   Et benleri kendi kendilerine düşebilirler. Çoğunlukla herhangi bir tıbbi müdahaleye ihtiyaç yoktur. Ancak et beniniz düşmüyorsa ve herhangi bir sebepten dolayı et benlerinizden kurtulmak istiyorsanız farklı et beni aldırma metotları mevcuttur.

 

·Nitrojen kullanarak et benini dondurmak (Doktor tarafından)

·Cerrahi müdahele ile almak (Doktor tarafından)

·Lazer marifetiyle yakarak kurtulmak (Doktor tarafından)

·Geleneksel ve bitkisel yöntemlerle kurtulmak (kendiniz uygulayabilirsiniz)


   Geleneksel bitkisel yöntemler hariç et beninden kurtulmak için bir uzmana ihtiyacınız vardır. Geleneksel ve bitkisel formüllerle et beninizden evde kendi kendinize kurtulabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.